به نام خالق تمام زیبایی ها
تاریخچه روستای لیند
روستای لیند بین دو رشته از رشته کوه های سلسله جبال البرز مرکزی واقع است و جزئی از دهستان ولوپی متعلق به بخش مرکزی شهرستان سوادکوه پل سفید، از استان مازندران محسوب میگردد. دارای زمستانهای سرد و پربرف به طوریکه گاهی راه های مواصلاتی آن مسدود و غیرقابل عبور میشود. این روستا اقلیمی معتدل و مرطوب دارد و در 34 کیلومتری جنوب شهر پل سفید واقع است از شمال متصل به جنگل سری لیند و از جنوب به رودخانه چرات، از شرق به روستای کارمزد و از غرب به شهر آلاشت متصل میباشد. اعتمادالسلطتنه در کتاب التدوین روستای لیند را از بلوکات آلاشت نام میدارد. روستای لیند دارای غارهای بزرگی است که یکی از علتهای نامگذاری لیند با توجه به گویش طبری لی (یعنی غار) و وجود غار دیوکِر و بِزلی که از لحاظ سوقالجیشی مشرف بر تنگه و اطراف میباشد، بوده است. همچنین آثار زندگی در داخل غار دیوکِر لیند بیانگر قدمت این روستا میباشد.
لیند دارای یک بقعه متبرک بنام دختر پاک میباشد که بسیاری از نشانه ها حاکی از آن است که این مکان از دوران پرستش مهر و آناهیتا (آتشکده سابق) است که حدود 5000 هزار سال قدمت دارد. باورهای قدیمی حکایت از آن دارد که بعد از ورود اسلام به ایران و طبرستان بقعه دختر پاک مدفن خواهر امام رضا (ع) گشته است. روستای لیند دارای یک چشمه آب در وسط روستا است که به مرز بین پایینمحل و بالامحل معروف شده است. لازم به ذکر است بنا بر آنچه که از شواهد و قرائن بدست آمده است از لحاظ قومیتی نیز اقوام پایینمحل و بالامحل از نسل متفاوتی میباشند .
مردم روستای لیند دارای اتحاد و یکپارچگی مثال زدنی در مسائل مختلف عمرانی، مذهبی و غیره میباشند که زبانزد منطقه ولوپی سوادکوه میباشد؛ مثل ساخت منبع و چشمه آب در دهه40، شبکه آبرسانی و برق در دهه 50، احداث مسجد بابالحوائج و شبکه آبرسانی جدید که همگی با همیاری مردم انجام گرفته است.
از منظر کار و پیشه، اکثر مردم روستا بازنشسته شرکت فولاد البرز مرکزی و دامدار و کشاورز میباشند .
لیند در زمان جنگ تحمیلی پنج شهید (که دو شهید آن روحانی بودند) تقدیم اسلام و انقلاب نموده است که عبارتند از: شهید هوشنگ عزیزپور، شهید جانعلی ابراهیمی، طلبه شهید نظامعلی قلینژاد ، طلبه شهید ربیعقلی نژاد و شهید جاویدالاثر داریوش محمدی.
بخشی از زمینها و اراضی لیند معروف به زمینهای جورنشت لیند یا امیریه میباشد که در طول سالیان متمادی افراد زیادی از جمله خاندان پهلوی اقدام به تصاحب آن نمودند که با مقاومت و درایت اهالی روستا همچنان در اختیار اهالی روستا میباشد.
پایگاه مقاومت بسیج شهید عزیزپور لیند